Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

söndag, oktober 19, 2008

Ohly - går först ut och vill sedan in igen


I ett par tidigare inlägg har jag skrivit om Vänsterns och i synnerhet Lars Ohlys medvetna saboterande av s' och mp:s planerade regeringssamarbete. Nu är karlen på g igen, och han blir träligare för var gång.

"Vi stänger verkligen inga dörrar och senare i veckan ska jag träffa Mona Sahlin och diskutera hur vi ska gå vidare. Jag tror att vi kan korrigera en del feltänk som gjorts de senaste veckorna, sade Lars Ohly sedan vänsterns partistyrelse på söndagen enats om ett uttalande där man säger att 'vår dörr står öppen'."
Nu är nog inte frågan den om v:s dörr står öppen, utan huruvida mp och s är beredda att släppa in Ohly efter de senaste veckornas cirkus. Han har definitivt visat att han och hans parti inte är pålitliga samarbetspartner i en regering, och förtjänar därför få stå ute i kylan. Det är bättre med bråk före valet, än att själva regeringssamarbetet kommer att förstöras av Vänsterpartiet Opportunisterna.

Minns Ohly och Opportunisterna vad man sade i februari i år? I en DN-artikel 12/2-08 stod detta att läsa: "Vänsterpartiets ledare Lars Ohly säger nej till allians med socialdemokraterna och miljöpartiet före valet 2010. I stället ska partiets eget partiprogram hårdlanseras - med feminism och socialism i förgrunden." Vem var det som sade nej? Det finns ett talesätt om att man inte kan ha ett ord munnen och ett i baken. Dags för Ohly och Opportunisterna att reflektera över hur det kan tänkas betyda något för politikens skull.

Samtidigt som Ohly fortsätter att gråta krokodiltårar, fortsätter mp och s att fördjupa samarbetet. På mp:s kongress har i helgen en samarbetsdelegation bildats, som redan i veckan kommer att bedriva utåtriktat och förberedande arbete tillsammans med företrädare för sossarnas partiledning. På onsdag ska en partigemensam grupp besöka de varslade Volvoarbetarna i Göteborg.

Etiketter: , , , , , , ,