Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

fredag, november 14, 2008

Hur kommer detta att gå?

Nya turer i samarbetet mellan mp och s enligt SvD idag: Sahlin hoppfull om samarbete lyder rubriken. Enligt vad som läckt ut från de ekonomiska samtalen råder det fortfarande oenighet med v om budgettaket, och man har inte kommit så mycket längre. Nu ska tydligen partiledarna fortsätta förhandlingarna, men det är tydligt att det finns skarpa motsättningar mellan de gröna och vänstern. Det hade varit betydligt lättare om sossarna stått fast vid den ursprungliga överenskommelsen. Förmodligen hade man då kunnat få en vettig förhandlingslösning med v.

Efter det som hänt litar jag inte riktigt på sossarna längre, och vänstern har kommit i dålig dager som splittrare. Vi gröna behöver nog fundera ett varv till på vad detta kan komma att föra med sig. Det är bättre att ta de eventuella konflikterna nu, än att sopa dem under mattan och sedan få tillbaka dem i valrörelsen eller i ett regeringssamarbete.

Nuvarande alliansregering måste bort, och vi som är aktiva i de tre oppositionspartierna har ett ansvar att erbjuda ett trovärdigt alternativ. Idag klarar vi dessvärre nog inte den saken.

Bilden från SvD visar språkrörens befogat skeptiska blickar.