Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

söndag, januari 11, 2009

Att bomba sjukhus

Israel har bombat en sjukvårdsklinik, som bl.a. finansieras av Svenska Kyrkan. Även SvD skriver om det. Det finns inga uppgifter om sårade, men innan angreppet gav militären order om att utrymma kliniken. Vilka skäl har man att förstöra en sjukvårdsinrättning, där sjukvården redan är överlastad av människor som lemlästats av israeliska vapen?

Till raden av israeliska brott mot folkrätten kommer nu också användning av fosforbrandbomber, ett grymt och förbjudet vapen.

I Hallsbergs församling har vi flera år samlat pengar till kyrkans arbete i Palestina. Nu är åtskilligt av det som byggts upp förstört, och vi kommer att behöva lägga på ett kol till att stödja palestinierna. Gå till Svenska Kyrkans hemsida, och gör en inbetalning märkt Gaza. Inte minst måste man stödja en snabb uppbyggnad av sjukvården i Palestina.

Etiketter: , , , ,

2 Comments:

At 3:13 em, Anonymous Anonym said...

Finns ingen landsomfattande proteströrelse mot det urskillningslösa folkmordet som just nu begås av judarna. Visserligen har det pågått utrotningsförsök från bägge parter sedan många år, men som jag kan tolka olika judiska bloggare är deras mål också liksom Hamas att utrota motparten och det låter väldigt osannolikt att detta inte också är den dolda israeliska agendan. Så att ensidigt hävda att Hamas är den enda organisationen som vill utplåna motparten vittnar bara om okunnighet.

 
At 5:37 em, Blogger Peter Kjellman said...

"Anonym" har i det stora hela rätt, men vi måste vara försiktiga med språket och skilja mellan israeler och judar. Det är staten Israel som för ett orättfärdigt krig och inte "judarna" i allmänhet. Det finns judar över hela världen, och de allra flesta är fullständigt oskyldiga till illdåden i Gaza. Låt oss se till att Israels brott i Gaza inte blir förevändning för skändlig antisemitism!

Det finns olika sätt att protestera mot övergreppen, och ett verksamt är att stödja det palestinska folket genom ekonomiska bidrag och annat. I mitt inlägg finns en länk stll Svenska Kyrkans hjälp till Gaza. Det är ett sätt, men det finns säkert flera.

 

Skicka en kommentar

<< Home