Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

måndag, december 29, 2008

Die Grünen demonstrerar



De Gröna i Gorleben protesterar mot transporter av atomavfall. Som Claudia Roth säger i slutet av videon: "De pratar om slutförvaring. Men, vadå, det finns ju ingen slutförvaring."

Etiketter: , , , ,

3 Comments:

At 12:58 fm, Blogger Michael Karnerfors said...

Finns det inte? Är det jag eller dom som har missat något?

/Micke
Nuclear Power Yes Please

 
At 7:47 fm, Blogger Peter Kjellman said...

Nix - det finns ingen hållbar slutförvaring, eftersom eländet kommer att vara radioaktivt i all framtid, i alla fall ur ett mänskligt perspektiv.

 
At 5:00 em, Blogger Michael Karnerfors said...

Ditt argument är felaktigt. Det är som att säga att vi alla nu är döda därför att jordens mittpunkt innehåller tusengradig flytande sten. Who cares... därför att den är där, vi är här på ytan. Och samma sak gäller radioaktivt avfall som förvaras med KBS-3.

Frågan är egentlgen varför du är så negativt inställd. Om någon kommer och säger till dig: "det finns en lösning på frågan om kärnavfall", borde inte du då bli väldigt glad?

Eller gör du som alla andra aktivister: gråter blod för nu måste du börja tänka om och erkänna att du kanske hade fel.

Vad är viktigast för dig: en hållbar framtid eller att slipp säga "Jag hade fel... kärnavfall kan hateras säkert"? Du kan inte få båda... så välj nu. Vad är viktigast för dig?

 

Skicka en kommentar

<< Home