Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

tisdag, december 30, 2008

Om Israels blodbad i Gaza

"Sharpeville, Treblinka, Hanoi och nu fogas ett nytt namn till raden: GAZA .... och därför är bombningarna ett illdåd." I dagens bloggning påminner Birger Schlaug om Palmes berömda Hanoital 1972, och han gör det med all rätt. Palmes tal är fullt ut tillämpligt även på Israels grymma bombande av civila palestinier denna jul. När ska israelerna inse att fred skapas genom förhandlingar och kompromisser, och inte genom massmord på civila?
Klicka här för Birgers blogg.

Etiketter: , , ,

2 Comments:

At 6:35 fm, Anonymous Anonym said...

Kan någon berätta, hur det gick till då staten Israel grundades? Var det genom förhandlingar och inköp av territorium från araberna? Eller kom man bara och tog för sig? Vi måste väl ha bakgrunden klar, om vi ska kunna förstå dagens händelser, eller hur?

 
At 6:39 em, Anonymous Anonym said...

Mycket förenklat bildades Israel 1948 av ett f.d. brittiskt protektorat. Statens bildning får nog tyvärr karakteriseras som ett helt och hållet kolonialt projekt utan hänsyn till ursprungsbefolkningen.

 

Skicka en kommentar

<< Home