Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

onsdag, november 01, 2006

Miljöministern börjar vakna


Ja, Anders Carlgren börjar nog fatta vad som sker med klimatet. Han har läst delbetänkandet "Översvämningshot - risker och åtgärder för Mälaren, Hjälmaren och Vänern" som Klimat- och sårbarhetsutredningen överlämnat. Enligt utredningen hotas städerna runt våra stora sjöar av översvämning, om man inte kan öka avflödet till havet.

Enligt SvD säger miljöministern "Men vi kommer att se verkningarna också hemmavid och de kommer snabbare än vad många kanske trott." Miljöministern talar om omställning till mer förnyelsebar energi, och förespråkar rent av ett miljöministermöte i Stockholm nästa år.

Undrar bara om centerpartisten Carlgren får med sig resten av borgarna på tåget. Moderaterna kommer nog att förneka klimatförändringarna ända tills de fått sina båtbryggor i Saltsjöbaden och Djursholm översvämmade.

När ska centerpartisterna inse att Maud och Reinfeldt lurat skjortan av dem?