Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

onsdag, augusti 02, 2006

Våra gröna riksdagskandidater

Mikael Johansson och Zaida Catalán är de två översta namnen på den gröna riksdagslistan i länet. Båda två har startat sin valkampanj i media denna vecka.

Först ut var Zaida som igår i Nerikes Allehanda hade en mycket bra debattartikel om rättssäkerhet och integritet, där hon vederlägger både Thomas Bodströms och Johan Pehrssons övervakningssamhälle. Artikeln i NA finns tyvärr inte på NA:s hemsida, men Zaida har den på sin blogg: Bodström och Pehrson sitter i samma båt.

Idag dök Mikael Johansson upp i en tidningsintervju, också den i Nerikes Allehanda. han intervjuas om bilar, bränsleskatt och ansvar. Han har flera intressanta synpunkter, och trycker starkt på att människors engagemang betyder mer än lagar för att kombinationen kommunikation och miljö ska gå samman. En hel del fördomar om oss gröna bör ha röjts undan i den intervjun. Tyvärr kan jag inte länka till intervjun, då den inte finns tillgänglig på NA:s hemsida.

Det här bådar gott. De har båda ett bra politiskt program och för fram det på ett bra sätt. Nu gäller det också att vi på det lokala planet ger dem vårt stöd.

För övrigt har Mikael lagt en motion om sänkning av riksdagledamöternas arvoden och begränsning av antalet mandatperioder för en ledamot. Sådana förslag lägger bara de Gröna.

1 Comments:

At 9:21 em, Blogger Christopher Sjöberg said...

Bra att även Mikael börjar driva den här typen utav demokratifrågor. För att det är just en demokratifråga hurvidare vi vill ha politiker i den ekonomiska verkligheten eller inte. Mvh

 

Skicka en kommentar

<< Home