Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

torsdag, augusti 03, 2006

Atomkraft stängs av

Efter incidenten i Forsmark har nu OKG som driver atomkraftverket i Oskarshamn beslutat att stänga två av kraftverkets tre reaktorer. Man gör det i väntan på resultaten från utredningen i Forsmark. "– Eftersom vi inte ännu kunnat bekräfta att anläggningen skulle kunna klara att hantera en sådan händelse som i Forsmark så har vi beslutat att stoppa anläggningen i väntan på att vi kan få en bekräftelse eller få klarlagt att det behövs vidtas åtgärder, säger informationschef Österberg till Ekot."

Det verkar som om mp får med regeringen på en utredning om atomkraftsverkens säkerhet. Det är bra.

OKG som driver Oskarshamnsverket ska ha heder för att man tar säkerhetsfrågorna på allvar och lägger ner driften medan Forsmarksincidenten utreds. Det visar också att incidenten nog var allvarligare än vad man vill att vi ska tro.

Hur kommer atomalliansen att agera efter detta? Förmodligen kommer man att kräva att fler atomkraftverk byggs, så att elförsörjningen inte störs av haverier.