Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

tisdag, maj 23, 2006

Språkröret har talat

I dagens Svenska Dagbladet finns ett referat av ett tal av Peter Eriksson, där han tar upp en del politiska frågor, samt diskuterar den envinnerliga frågan om hur mp ska agera i regeringsfrågan.

Samma uttalanden dyker upp i Dagens Nyheter, där det framgår att språkröret hållit presskonferens. I spekulationerna ingår även en regeringsbildning mp-s-fp.

Det känns som om det bästa vore att hålla tyst om den saken, och att vi istället borde satsa på vår egen politik. Just nu ger vi ett alltför beräknande eller osäkert intryck för att framstå som fullt trovärdiga. Och själv är jag trött på att återigen höra den här sortens uttalanden.

Diskussionerna i regeringsfrågan verkar ha stimulerat de fyra partisekreterarna i Alliansen att skriva en debattartikel i samma SvD. I den frågar man Mp:s stundande om ett antal viktiga ståndpunkter, och undrar vilka av dessa man kan tänka sig ge upp för regeringsmedverkan. Detta är naturligtvis tydligt insinuant, och det bästa vore nog om kongressen ignorerade framstöten. Frågan är om Alliansen kommer att börja fria till oss, eller om man förbereder en stormulning. Det kan vara lättare att vinna valet för dem genom riktad kampanj mot mp än mot sossarna som har en välslipad och otäckt effektiv propagandamaskin. Vilkendera som än kommer att ske, så bör vi ta oss i akt.