Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

tisdag, maj 02, 2006

Fri sprit åt förarna!

PRESSMEDDELANDE 2006-05-01

Miljöpartiet de Grönas lokalavdelningar i Kumla och Hallsberg sponsrar speedway i Sanna-hed. Imorgon, den 2 maj, är det premiär på Kumla motorstadion i Sannahed och miljöpartister från de två avdelningarna kommer att vara på plats för att sprida information om Miljöpartiets politik, klimatförändringarna och speedwaysportens berömvärda insatser för en bättre miljö.

Genom att samarbeta med speedway vill Miljöpartiet uppmuntra en sport där man tar sitt ansvar för framtiden genom miljöförbättringar. Speedway är en växande idrott med stort folkligt engagemang som arbetar målmedvetet med miljöfrågor och det vill Miljöpartiet stödja. Svensk speedway har bedrivit ett ambitiöst miljöarbete under en längre tid. En del av det berömvärda miljöarbetet är att man sedan länge kör på alternativa bränslen, i det här fallet metanol som ger minimala utsläpp. Oljan som används ska också vara vegetabilisk.

Ett problem som speedwaysporten dock fortfarande dras med är att de många åskådarna transporterar sig till arenan med bensindrivna bilar. Tyvärr finns det ännu inte några tankställen för alternativa bränslen i Hallsbergs kommun. Miljöpartiets lokalavdelning i Hallsberg slår imorgon därför ytterligare ett slag för miljön samt behovet av en cykelväg mellan Halls-berg och Kumla. Hallsbergs lokalavdelning samlas kl. 17:30 utanför Folkets Hus i Hallsberg för att cykla till Sannahed.


I dag meddelas att speed-wayen är inställd eftersom det regnat.