Peters gröna hörna

Från min Gröna hörna ska jag kommentera det som sker i världen och föra fram mina egna tankar. Det kommer att bli en blandning av högt och lågt, av vänligt och bitskt, av ytligt och djupsinnigt.

fredag, juni 30, 2006

Mera om Gaza



"Saker och ting ska nämnas vid sitt rätta namn", sade en gång Olof Palme och retade USA till den grad att ambassadören kallades hem. Dagens regeringssossar är betydligt beskedligare. "Vi befinner oss nu i en ond cirkel av kidnappningar och våld. Detta är fel väg att beträda", säger utrikesministern på UD:s hemsida. Tamheten inför Israels angrepp mot Palestina är pinsam, liksom det är skamligt att man valt att inte kritisera utfrysningen av den folkvalda palestinska regeringen. Förslappningen av utrikespolitiken under Göran Perssons ledning är beklagansvärd.

Dock finns en del sossar med heder kvar, bland dem en av mina favoriter, Göran Greider. Han skriver i dagens AB om "När regnet faller - svensk feghet och isrealisk terror". Han har förmågan att nämna saker och ting vid deras rätta namn. Det behövs i dagens politik, där alltmer väsentliga ting tenderar att reduceras till harmlösheter, trots att det rör människors ve och väl. Läsning anbefalles!